Българин загина, спасявайки 4-годишно британче от удавяне

Българин загина, спасявайки 4-годишно британче от удавяне

Българин загина, спасявайки 4-годишно британче от удавяне

Млад българин жертва живота си, за да спаси 4-годишно момиченце от Великобритания. Детето е било отнесено навътре в морето с надуваема лодка при опасни вълни. 32-годишният Пламен Петков и млада жена от Гилдфорд са влезли в бурната вода в Уест Уитъринг, Западен Съсекс, за да му помогнат. Той е успял да стигне до него и да го предаде на жената, но е попаднал в подводно течение, което го е завлякло и не е успял да излезе на повърхността. Така е загинал.

За случая разказва британския в. „Сън“, който го окачестви като абсолютно геройство. Според свидетел, Петков е загинал като герой и това е била най-върховната жертва, която човек може да направи. Спасителите на плажа 40 минути са полагали усилия да го върнат към живота. Бащата на спасеното момиченце Наташа – Бен, коментира, че истински му се възхищава за стореното.

В момента на трагедията в събота на брега е бил издигнат червен флаг. Полицията потвърждава, че Петков със сигурност не е познавал нито пострадалото дете, нито жената, на която го е предал. Първоначално самоличността му не бе ясна и британските медии го посочиха за вероятен българин, наричайки го Героят Х. По-късно тя бе изяснена. Петков е електротехник, живял в Сътън, Южен Лондон.

Букет цветя вчера е бил поставен пред бреговия пост в близост до мястото на инцидента. Морето при Уест Уитъринг е известно с коварните си подводни течения, разказват местните жители.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ