„Четвърта власт” с номинация за награда „Еми”

„Четвърта власт” с номинация за награда „Еми”

„Четвърта власт” с номинация за награда „Еми”

Сериалът „Четвърта власт” е селектиран и официално включен в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – „Еми”, съобщиха от Българската национална телевизия (БНТ), която го финансира и излъчва. Той ще се състезава в категорията „Драма” за международен сериал в 42-то издание на наградите.
 
„Наградите „Еми” на практика са телевизионните „Оскари”. Селекцията на „Четвърта власт” означава две важни неща. Първо – висок  международен продукционен стандарт. И още по-важното за нас  – историята за сблъсъка между власт, медии и тайни служби определено интересува света”, коментира програмният директор на БНТ1 и продуцент на сериала Севда Шишманова.
 
Наградите „Еми” ежегодно се присъждат от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн. Вторият кръг се провежда между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг за всички категории е през месец октомври.
 
Тази година номинациите ще бъдат обявени на 13 октомври в рамките на MIPCOM в Кан, Франция. Официалната церемония по награждаването е на 24 ноември 2014 г. в Ню Йорк.

По-рано „Четвърта власт” триумфира и на конкурса Prix CIRCOM, където получи признанието на европейските обществени телевизии и взе първа награда за телевизионен игрален филм в категория „Драма”. Сериалът бе селектиран и за френския фестивал CMF, а преди това бе представен на най-големия форум за телевизионно творчество в света – FIPA. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ