Цветанка Минчева оглави Съвета на жените в бизнеса

Цветанка Минчева оглави Съвета на жените в бизнеса

Цветанка Минчева оглави Съвета на жените в бизнеса

Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, застава начело на Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Изборът бе гласуват от общото събрание на организацията.

„Благодаря за доверието! Пред всички сегашни и нови членове на Съвета се ангажирам да работя за успеха на нашата организация и най-вече за идеята, която стои зад създаването ѝ, а именно – насърчаване на женското лидерство, което носи полза на цялото общество и е необходимата съставка да върви икономиката ни напред“, заяви Цветанка Минчева.

Досегашният председател д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, Северна Македония и Украйна, изпълняваше тази роля от самото създаване на организацията. Тя остава в ръководството за осигуряване на приемственост. В него влизат още две дами изявени професионалисти. Това са Дора Стрезова-Николова, изпълнителен директор на Кока-Кола България, и д-р Румяна Вълканов, председател на борда на директорите на „Енерджи МТ“ ЕАД.

„За мен е радост да предам председателството на Съвета на Цветанка Минчева и съм сигурна, че в нейно лице ще имаме силен лидер в стремежа ни като организация да насърчаваме професионалното израстване на жените. Казвам топло „добре дошли” в екипа на Дора Стрезова-Николова и д-р Румяна Вълканов, на които разчитаме за нова енергия и идеи, които да спомогнат за развитие на нашата обща кауза“, подчерта Боряна Манолова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 23 февруари
От сутринта - залп след залп от взаимни обвинения с пиперливи метафори между Пеевски и Христо Иванов
НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска
С мъдър подход към емоциите
Турският военен флот поема за 10 г. защитата от пирати и терористи в териториалните води на Сомалия
Intuitive Machines: Частна компания върна САЩ на Луната след 50-годишно прекъсване
Моделът за изкуствен интелект на Google направи бащите-основатели на САЩ цветнокожи
Великобритания обяви нови санкции срещу Русия по повод годишнината от нахлуването на руските сили в Украйна