Градовете с най-големи задръствания в света

Градовете с най-големи задръствания в света

Градовете с най-големи задръствания в света

 Вроцлав, четвъртото по големина населено място в Полша се оказа градът с най-кошмарните задръствания в света. Това става ясно от рейтинг, изследвал най-сериозните улични тапи в световен мащаб, публикуван днес от британските медии. За съставянето му са използвани като основни показатели претоварването на пътната мрежа в процентно съотношение и данни за средната продължителност на престой в задръстване, както и количеството изразходвано гориво на празен ход.

Вроцлав неочаквано излезе начело в негативния списък, защото при него е отчетен най-висок показател на претоварване на пътищата – 33,1%.

Второто място окупира Пекин. Проектантите на инфраструктурата в китайската столица просто не успяват да насмогнат на автомобилния бум от последните години. Градът има шест околовръстни магистрали и въпреки това, движението става все по-натоварено. А 2010 година дълго ще се помни от жителите и гостите на града с образувалото се 100-километрово задръстване.

Със срамната титла „най-неприятният за автомобилистите град” в класацията е удостоен Сан Паоло. През 2008 г. в него бе регистирирана 265-километрова опашка от автомобили. Ситуацията не се е подобрила кой знае колко в последните три години, отчитат експертите, съставили рейтинга.

Столицата на САЩ, Вашингтон се озова на 14.място: по улиците на града ежегодно се харчат 560 млн. литра гориво напразно. Сериозни транспортни проблеми сред останалите американски градове се наблюдават в Ню Йорк и Лос Анджелис, като първият може да се „похвали” с двете най-бавни магистрали в САЩ в пиковите часове.

В Европа, най-засегнати от задръстванията по пътищата са Варшава, Париж и Брюксел. Полската столица е един от най-пренаселените градове в Европа, но все още няма околопръстен път. А жителите на Париж губят средно по 70 часа от живота си всяка година в задръствания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ