Дания забрани още 12 породи опасни кучета

Дания забрани още 12 породи опасни кучета

Дания забрани още 12 породи опасни кучета

Дания добави още 12 кучешки породи в закон, който забранява отглеждането на опасни кучета вкъщи, предаде Асошиейтед прес. Промените влизат в сила oт днес. С тях освен забранените за отглеждане досега питбул и японските бойни кучета от породата тоса ину, законът вече ще преследва и наказва строго стопаните на още една дузина породи сред които стафордширски териер, американския булдог, бразилския мастиф, известен още и като фила бразилиеро, аржентинския дог и др.

 Затягането на режима беше въведено след няколко инцидента с домашни любимци, ухапали други кучета или хора. Битката, която повежда Дания в тази посока е толкова решителна, че законовите промени незабавно конфискуване на животно от забранената порода и приспиването му с упойваща инжекция. На граничните власти вече е разпоредено да не допускат хора с кучета от забранените породи на територията на страната.

 Единствено собствениците на забранените породи кучета, които са се сдобили с тях преди 17 март тази година ще бъдат пощадени от новите сурови мерки. Те обаче са задължени винаги да извеждат кучето си с намордник и каишка.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ