Докторът на Джако – обвинен в непредумишлено убийство

Докторът на Джако – обвинен в непредумишлено убийство

Докторът на Джако – обвинен в непредумишлено убийство

Личният лекар на поп иконата Майкъл Джексън ще бъде съден за непредумишлено убийство. Съдията по делото е съобщил решението си по време на предварителното изслушване за смъртта на Джако в Лос Анджелис, съобщава BBC.

Прокурорите смятат, че 57-годишният доктор Конрад Мъри е дал на певеца смъртоносна доза от силни успокоителни в съчетание с други лекарства и не е успял да осигури подходяща грижа за пациента. Защитата на лекаря пледира, че Мъри е невинен и не е давал никакви потенциално смъртоносни дози и комбинации от препарати на певеца.

Ако бъде осъден за непредумишлено убийство, докторът ще прекара в затвора до 4 г.

Детектив Орландо Мартинес, който е разпитал д-р Мъри два дни след смъртта на Майкъл Джексън заяви пред съда, че лекарят му е казал, че певецът е поискал силното успокоително пропофол. Джако е пожелал успокоителното, „за да си почине, да успее да заспи и да не се налага да отмени предстоящ концерт в Лондон”.

Лекарят е признал, че по негови наблюдения певецът е приемал твърде често успокоителното в последните месеци и в последните дни от живота на пациента се е притеснявал, че той се е пристрастил към него. Мъри твърдял още, че е дал на певеца по-леки успокоителни лекарства в деня на трагедията. После излязъл от стаята за две минути, за да отиде до банята, и когато се е върнал е установил, че певецът е спрял да диша.

В показанията си Мъри казва, че опитал се да върне Джексън към живота, но усилията му се оказали напразни. След това е извикал бърза помощ. Прокурорите обаче изтъкват, че разпечатките на телефоните сочат, че той се е обадил на няколко други номера и е извикал медицински екип в имението на Джако повече от половин час след смъртта му.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ