Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Износът на българските вина расте

Износът на българските вина расте

Износът на български вина се увеличава все повече. Това стана ясно на 10-тия рожден ден на винарска изба Bessa Valley.

„В тези тежки времена на изключителна турбуленция доставките за вътрешния пазар са се увеличили с 25%. Износът за 2010 г. е нараснал с 63% спрямо предходната година. До този момент експортът надиманава 100%. А месеците на червените вина тепърва идват. Все повече се увеличава износът за пазари като Япония, Китай и страните от Европейския съюз”, това заяви изпълнителният директор на Bessa Valley Ивайло Антонов на грандиозно тържество, организирано от винарната. Като най-голям успех за изминалите 10 години Антонов определи това, че вината на Bessa Valley се предлагат в полетите от бизнес класа на авоиопревозвача Lufthansa. „Това е истински атестат за нашите вина”, заяви той.

„Ние не сме най-голямата или най-модерната изба, но това, което ни отличава е прескрасния тероар и нашите служители”, каза още той. Към момента винарите от избата са фокусирали своите усилия в производството на червени вина и розе под марките: Enira, Enira Reserva, Enira Rose, Merlot by Enira, Syrah by Enira, Cabernet by Enira, BV by Enira. За целия период на съществуване на винарната са произведени общо 1 780 000 бутилки.

Значителна част от производството е предназначена за износ в Европа, Азия и Северна Америка. Най-голям успех на външните пазари имат Enira и Enira Reserva. На първите места по внос на вината на избата се нареждат Япония – 85 000 бутилки, и Китай 48 000 – бутилки. В същото време у нас най-голям обем на продажбите са реализирали Easy by Enira 2008, Cabernet by Enira 2008, Enira 2006 и Enira 2007.

“Доброто вино идва от добрия плод, който пък идва от добрия тероар. Правенето на вино винаги е едно и също. Важен е тероарът, а тук той е блестящ! Основната ни мисия винаги е била е да накараме света отново да повярва в потенциала на българските вина и за 10 години смятам, че успяхме да постигнем съществена промяна в начина, по който ценителите на вино по света гледат на България”, заяви собственикът на избата граф Стефан фон Найперг.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ