Най-въздействащите снимки през седмицата

Най-въздействащите снимки през седмицата

Известно е, че една снимка казва повече от хиляда думи. Живеем в динамични времена. Във всеки един момент по света се случва нещо голямо, нещо значимо, нещо ужасно, нещо красиво.

Тук ще се опитаме да ви покажем няколко въздействащи мига, запечатани на лента от изминалата седмица.

 

Довиждане

Войник от Китайската армия се сбогува на гарата Дандонг преди да замине за изпълнение на задължителната военна служба. Китай събира новобранци на задължителна служба от 1984. Снимка: Каи Бинг, XINHUA/ZUMA Press

Полет на фантазията

Птици се носят във въздуха заедно с хеликоптер, който прелита на швейцарския парламент, транспортиращ Коледното дърво, което ще бъде поставено на Федералния площад в Берн, Швейцария. Снимка: Паскал Лаунер, „Ройтерс”

Силата на стихията

Гигантска вълна, образувана от бурята Берит, е на път да погълне път в Аверой, Норвегия. Двама от членовете на екипа от трима души, които заснемат бурят продължават да са в безизвестност. Снимка: Берит Роалд, Getty Images

Квартално парти

Индийски сикх войн изпълнява Gatka, традиционен сикхски военен ритуал, по време на религиозна процесия в Нов Делхи. Процесията се провежда в памет на гуру Тег Бахадур, деветия сикхски гуру, който е бил екзекутиран в Делхи през 1675. Снимка: Кевин Фрайер, „Асошейтед прес”

Изригване

Гледка към вулкана Тунгурахуа, Еквадор, който се активизира през изминалата седмица. Снимка: Джос Джейкъм, EPA

Грация и изящество

Балерина изпълнява китайският „Акробатично лебедово езеро” в Пекин. Снимка: Джейсън Лии, „Ройтерс”

Сблъсък

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сърби в близост до Косово имат сблъсъци с германски войници от НАТО, които се опитват да премахнат временно преграждение на пътя. Снимка: Звеки, „Асошейтед прес”

Скална писта

Скиори свободен стил си пропяват път по стръмен наклон от натрошени скали в село в западната част на Австрия. Снимка: Доминик Еденбихлер, „Ройтерс”

Политическа борба


Поддръжници на опозиционната партия „Съюз на демократите и социалния прогрес” тичат през облак от сълзотворен газ в района на летището в Киншанса, Конго. Полицията блокира противниците на президента Жозеф Кабила, които се опитваха да го спрат на летището в Киншанса, за да не отиде напредизборно участие. Снимка: Финбар О’Райли, „Ройтерс”

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ