Нова формула спира атеросклерозата

Нова формула спира атеросклерозата

Нова формула спира атеросклерозата

Нова формула, базирана на билкова комбинация от древната лечебна система Аюрведа дава обнадеждаващи резултати в борбата с атеросклерозата, чиито фатални последствия са инфарктите и инсултите.

Тя съдържа 12 билки, които подобно на аспирина намаляват образуването на тромби или, казано популярно, разреждат кръвта, доказват резултатите от няколко клинични проучвания по света. Едновременно с това, билковата комбинация съдейства за намаляване на холестерола и триглицеридите, които са главните виновници за атеросклерозата.

Едно от растенията (Commiphora mukul) във формулата, наречена вече Кардиопротект, съдържа фитостерола гугулстерон, който има мощно противовъзпалително действие и по-малко странични ефекти от класическите лекарства в тази област.

Проучване, проведено в Института по физиология към Университета в Цюрих е установило, че гугулстерон намалява способността на тромбоцитите да се слепват помежду си и да образуват тромби, които могат да доведат до фатално запушване на артериите.

Друг, доказан в проучвания ефект на гугулстерон е способността да понижава холестерола. Рандомизирано двойно сляпо проучване доказва, че веществото намалява значително (с повече от 12%) холестерола и триглицеридите. Терапия, комбинирана с диета, дава на 36 седмица по-благоприятен ефект, в сравнение класическите липидопонижаващи средства, сочат данниа публикувани в Cardiovascular Drugs Therapy Journal.

Голямо предимство на новата билкова формула е и липсата на дразнене на стомашната лигавица.

Кардиопротект показва още отлични резултати в контрола на теглото и е подходящ за всички, които са с риск от сърдечно-съдови заболявания и инциденти. Това са хората с наднормено тегло, атеросклероза, повишен холестерол, фамилна обремененост, пушачи, жени в менопауза, както и всички над 50 г. възраст, които проявяват загриженост за качеството на живота си.

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ