Ню Йорк забрани татуирането на кучета и котки

Ню Йорк забрани татуирането на кучета и котки

Ню Йорк забрани татуирането на кучета и котки

Губертанорът на Ню Йорк подписа закон за забрана домашните любимци в щата да бъдат татуирани и да им бъдат поставяни пиърсинги. Горд съм да подпиша този закон на здравия разум, който поставя тези жестоки и неприемливи практики извън закона, коментира той.

Сагата със закона срещу татуираните домашни животни започва през 2011 г., когато демократката Линда Розентал попада на обява в интернет за продажба на "готически котенца", декорирани с пиърсинги по ушите или на гърба.

Няколко месеца по-късно дебатите избухват отново, след като бруклински художник пуска в инстаграм снимка на кучето си с татуировка на пробито със стрела сърце, оградено с панделка с имената Алекс и Мел. Снимката е свалена скоро, но дискусията продължава.

Розентал внася закон за забрана на тормоза над животните с татуси и пиърсинги и предизвиква необичаен консенсус между демократи и републиканци.

Животните не могат да протестират срещу тези болезнени практики, коментира републиканският сенатор Том Либус.

 "Хората могат да избират да се татуират или да пробиват телата си, но техните домашни любимци нямат същата привилегия", добавя вносителката на закона Розентал.

Всеки, който подложи домашния си любимец на ненужда болка и страдание, за да го превърне в моден аксесоар, ще бъде преследван от закона. Наказанието е 15 дни в затвора и или 250 долара глоба.

Няма да има наказания само за татуирането на марки за идентифициране на животните или нанесени от ветеринари по медицински причини – например при кастрация.

Законът влиза в сила 4 месеца след приемането му.

Междувременно кметството на Ню Йорк води битка да забрани конските файтони в Сентрал парк, за да защити конете.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ