Пет звезди, които умират по време на снимки

Пет звезди, които умират по време на снимки

Трагичната смърт на актьора Пол Уокър на 1. декември накара света да изтръпне. Звездата от „Бързи и яростни“ загина в автомобилна катастрофа едва на 40-годишна възраст. Той си бе взел кратка почивка по време на заснемането на седмата серия от поредицата, когато се случи ужасният инцидент. В негова памет сп. „Тайм“ припомня за пет други звезди, които умират преждевременно по средата на филмови проекти.

Мерилин Монро

Малко преди смъртта й на 36-годишна възраст Мерилин Монро е наета да изиграе главната роля в комедията Something's Got to Give. Филмът, в който участва и Дийн Мартин, се оказва много труден за заснемане, основно защото Монро редовно не идва на работа и забавя снимките. През юни 1962 г. тя е уволнена от проекта, който спира. Малко по-късно обаче тя е наета отново, тъй като Мартин отказва да работи с друга актриса. Преди новото начало на снимките обаче Мерилин е открита мъртва в дома си в Лос Анджелис. Датата е 5 август 1962 г. Очевидната причина за смъртта й е свръхдоза медикаменти. Филмът не е довършен, но част от заснетите кадри са показани в документалната лента „Последните дни на Мерилин“ (2001).

Натали Уд

Докато си почива по средата на снимките на научнофантастичния филм Brainstorm през ноември 1981 г., актрисата от руски произход Натали Уд се удавя, след като пада зад борда на кораб. По същото време на плавателния съд се намират съпругът й Робърт Уогнър и актьорът Кристофър Уокън. Въпреки че Уд вече е завършила повечето от сцените си във филма, студио MGM спира продукцията. След като сценарият е пренаписан, а някои от сцените на Уд – презаснети с дубльорка на тяло, филмът е пуснат в ограничен брой салони през 1983 г. и е пълен провал сред критиците и зрителите.

Брандън Лий

По време на снимките на „Гарванът“ (1993) синът на Брус Лий - Брандън, е застрелян в гърдите с парче от истински куршум, попаднало сред халосните, използвани в снимките. Актьорът веднага е откаран в болница, но умира по-късно същата вечер на 28-годишна възраст. След смъртта му студиото Miramax предлага да заплати допълнително за завършването на филма. „Гарванът“ излиза на екран на 14. май 1993 г. и веднага става мегахит. Смъртта на Лий създава на филма и статут на култова лента.

Ривър Финикс

Когато умира от свръхдоза наркотици през 1993 г. Ривър Финикс – тогава 23-годишен – почти е приключил със снимките на филма „Тъмна Кръв“ с участието на Джуди Дейвис и Джонатан Прайс. За съжаление по това време още не са направени няколко ключови сцени с Финикс. Работата по лентата е спряна, но режисьорът Джордж Шлузър запазва заснетото. Почти 20 години по-късно той монтира материала и добавя глас зад кадър, за да запълни дупките в историята. Семейството на Финикс, включително брат му Хоакин, се дистанцира публично от проекта. Филмът е показан на Холандския филмов фестивал на 27. септември 2012 г.

Хийт Леджър

По време на снимките на „Сделката на д-р Парнас“ през януари 2008 г. актьорът Хийт Леджър умира от свръхдоза медикаменти в нюйоркския си апартамент на 28-годишна възраст. Тъй като само две трети от сцените му са завършени, режисьорът Тери Гилиам решава, че проектът ще бъде спрян. След това обаче той моли Джони Деп, Джуд Лоу и Колин Фарел да поемат част от сцените на покойния актьор като негови въображаеми версии. Лентата излиза на екран на 25. декември 2009 г. и получава положителни оценки. Тя обаче е засенчена от предпоследното изпълнение на Леджър като Жокера в „Мрачният рицар“ (2008), за което той е награден посмъртно с Оскар.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ