Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Продават най-скъпата книга в света на търг

Продават най-скъпата книга в света на търг

Копие от най-скъпата книга в света ще бъде продадена на търг във Великобритания, предава „Ройтерс”. Луксозното издание включва илюстрации в реален размер на фламинго и лебеди.  Книгата, която описва местонахождението и начина на живот на птиците в Америка, има още само 119 копия в света.

Първоначалната предполагаема сума е 9 млн. долара, съобщиха от аукционна къща "Сотбис", която организира търга. Огромната книга, датираща от 19-и век, е дело на американския орнитолог Джон Джеймс Одюбон и е с размери 90 на 60 сантиметра. Преди 10 години друго копие на книгата беше продадено за 8,8 млн. долара. Ценната книга притежава точно 435 цветни страници.

Седемтомната поредица "Птиците на Америка" ще бъде продадена заедно с литературни съкровища като копие на "Първо фолио" на Уилям Шекспир и поредица от писма на кралица Елизабет I.

Всички творби принадлежат на британския колекционер на книги лорд Фредерик Хескет, който почина преди 55 години. Колекцията му се продава едва сега от наследниците на неговото завещание. Очаква се цялата колекция да бъде продадена за 12 млн. евро на търг на "Сотбис" в Лондон на 7 декември.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ