Снимат автобиографичен филм за Джулиан Асандж

Снимат автобиографичен филм за Джулиан Асандж

Снимат автобиографичен филм за Джулиан Асандж

Компаниите Josephson Entertainment и Michelle Krumm Prods. ще снимат биографичен филм за създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж.

Филмът ще е по книгата "Най-опасният човек в света" от автралийския журналист Андрю Фулър. Самата книга ще бъде публикувана през 2011 г.

Филмът ще бъде нещо между драма и трилър.

Достатъчно ми беше да прочета няколко глави от книгата на Андрю, за да разбера, че по нея може да се направи филм, който ще накара зрителите да се замислят, каза продуцентът на проекта Мишел Крум.

Това не е единственият планиран филм за Асандж. Холивуд е залят от проекти за филми, посветени на основателя на "Уикилийкс".

Известният с документалните си филми на социално-политическа тема режисьор Майкъл Мур възнамерява да направи филм за Асандж.

По друг филмов проект, който ще струва 50 милиона долара, работят сценаристът Аарон Соркин и режисьорът Дейвид Финчър - авторите на филма "Социална мрежа" за основателя на "Фейсбук" Марк Цукърбърг. Ролята на Асандж в новата лента ще играе Брад Пит.

Говори се, че има и друг сериозен проекта за филм за основателя на "Уикилийкс", при това със сериозен бюджет от 100 милиона долара.

Сайтът WikiLeaks, който публикува изтекла секретна информация, бе основан от Асандж през 2006 г., но нашиумя миналата година, когато започна да публикува тайни материали за войните в Афганистан и Ирак. Особен скандал предизвикаха разсекретени дипломатически писма на Държавния департамент на САЩ.

На 7 декември Асандж бе арестуван във Великобритания по искане на Швеция, където две дами го обвиняват в изнасилване. На 14 декември той бе освободен под гаранция срещу 200 000 лири. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ