Таксиметров шофьор от Лас Вегас откри 300 000 долара в колата си и ги върна

Таксиметров шофьор от Лас Вегас откри 300 000 долара в колата си и ги върна

Честен таксиметров шофьор демонстрира, че дори в столицата на порока Лас Вегас има доблестни хора, съобщава Yahoo News.

Мъжът открил на задната седалка на своята кола солидната сума от 300 000 долара, но вместо да ги задържи успя да издири техния собственик и да му ги върне.

Историята започнала, когато таксиметровият шофьор Джералдо Гамбоа имал курс до известното казино "Белажио". Малко по-късно шофьорът установил, че на задната седалка на таксито стояла забравена кафява торбичка, в каквато обикновено се поставят покупки от магазин. Гамбоа решил, че вътре най-вероятно има нещо сладко и прибрал пакета при себе си. След време обаче започнал да се чуди какво точно е сладкото и отворил плика, за да провери.

Оказало се обаче, че вътре имало 300 000 долара.

"Ти си ми свидетел за това", обърнал се веднага таксиджията към пътника, когото возел в момента и незабавно се обадил на диспечера. По банкнотите полицията успяла да установи истинския собственик на парите и ги върнала. Радостният играч на покер, чието име не се съобщава, възнаградил Гамбоа с 10 000 долара. Таксиметровата компания Yellow Checker Star Cab Company, в която шофьорът работел вече 13 години, добавила още 1000 и избрала честния таксиджия за "Служител на годината". Наградата му за това - ваучер за вечеря в заведение в Лас Вегас.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ