Удивителна снимка с преливащи се лица впечатли мрежата

Ако мигнете веднъж, ще изпуснете нещо! Хипнотизираща видео анимация с хиляди преливащи се едно в друго лица на жени и мъже за кратко стана „вирусна” сензация в мрежата. За нея разказва британския в. „Дейли Мейл”.

Т.нар. амалгамация е дело на френския художник на моушън графиката Мишел Рейно. В нея са включени черно-бели снимки на лицата на различни хора, направени от Майкъл Янг. От тях е съставен GIF файл, в който са компресирани няколко изображения в анимация, част от дълго почти минута и половина видео. Усмивките в кадрите се преливат в сериозни лица, докато формата на човешкия образ пред зрителя драматично се разширява и свива. Нежнните женски черти преминават в мъжки и после пак преливат в тези на жена.

Ефектното изображение можете да видите като кликнете тук

В компанията си Dunun Мишел Рейно разработва по думите му оригинални, интерактивни и необичайни мултимедийни проекти.

Неговите уникални подвижни лица в едно цяло за кратко привлякоха вниманието на потребителите в мрежата към ексцентричния художник. Видеото му беше прегледано 12 хил. пъти в сайта, където той го публикува – vimeo.com, от събота насам. В сайтовете за споделяне на снимки като Reddit и Imgur подвижните лица провокираха взривяваща популярност със съответно, 1 млн. прегледа. „Умът ви не е готов за това”, коментираха възприятието на изображението потребители в Redit.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ