Apple подготвя широкоекранен и бюджетен iPhone

Apple подготвя широкоекранен и бюджетен iPhone

Apple подготвя широкоекранен и бюджетен iPhone

Корпорацията Apple обмисля да уголеми значително екрана на смартфона iPhone. Това предаде агенция „Ройтерс”, която се позовава на източници от компанията.

През 2014 г. Apple планира да представи два „големи” iPhone-а – с 4,7-инчов и с 5,7-инчов екран. За сравнение, диагоналът на iPhone 5 е 4-инчов, а този на по-ранните модели – 3,5-инчов.

Заедно с разработката на по-едри модели компанията, ръководена от Тим Кук, проектира и евтина версия на iPhone. Такива слухове се появяваха и преди в уважавани медии като „Вашингтон пост”, но тогава корпорацията ги отрече категорично. Сега обаче опровержение няма. Очаква се, че апаратът „за бедняци” ще струва 99 долара и ще се произвежда в разноцветни корпуси, а не само в черен и бял.

Според данните на Ройтерс бюджетният смартфон ще бъде представен още през есента на 2013 г. – едновременно с iPhone 5S, който ще се продава на обичайни цени и ще разполага със скенер за пръстови отпечатъци.

iPhone5S ще бъде изработен от алуминий. Сглобяването му ще се извършва от заводите на компанията Foxconn, която от години си сътрудничи с Apple. По-евтиният апарат пък ще има пластмасов корпус и ще се сглобява в заводите на Pegatron.

Информаторите на Ройтерс обаче подчертаха, че компанията има навика до последно да променя плановете за новите си продукти, така че за окончателно потвърдени данни не може да става дума.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ