Led Zeppelin представят неизвестни записи от 70-те

Легендарната рок група Led Zeppelin представи във Великобритания два свои неогласявани досега музикални записа, преди да преиздаде компилация от първите си три албума през юни 2014 г., съобщава Би Би Си.

Двете парчета са блус класиката “Keys to the Highway”, записана през 1970 г., и ранна версия на една от най-известните й песни - “Whole Lotta Love”. Те са част от общо 12 песни, които Led Zeppelin ще включи в преиздадените си албуми. Албумите ще бъдат компилация от дискове с алтернативни версии на нейни песни, изпълнения на живо и музика, по която групата е работила, записана преди 4 десетилетия, докато е създавала оригиналните си албуми.

Непознатите на почитателите песни са били внимателно пазени в архив през годините. Легендарният китарист на Zeppelin Джими Пейдж, който днес е на 70-години, е прекарал 2 и половина години, пресявайки архивите и слушайки стотици касети, преди да подбере най-добрия материал. „Не искам да умра и някой друг да го направи”, казва той. По думите му новият материал заслужава да се чуе, защото е „изящно изпълнение”. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ