Най-обичаната автомобилна марка в социалните мрежи

Най-обичаната автомобилна марка в социалните мрежи

Mercedes-Benz е най-обичаната и най-успешна автомобилна марка в социалната мрежа. Само във Facebook с повече от 3,2 милиона нови потребители през изминалата година премиум марката от Щутгарт печели най-много фенове в сравнение с останалите автомобилни марки, съобщиха от компанията.

Феновете на Mercedes-Benz са и най-активните автомобилни потребители с около 22 милиона интеракции в тази социална мрежа, показват актуалните данни на Social Bakers.

В сравнение с глобалните не-автомобилни марки Mercedes-Benz е на 2-ро място по интеракции на феновете си във Facebook. Само феновете на Walt Disney генерират повече харесвания, споделяния и коментари.

Подобни са и резултатите от най- новото изследване на eBench, което сочи Mercedes-Benz като марката с най-голям ръст, най-високи стойности на интеракциите и най-много положителни оценки сред премиум автомобилните производители във Facebook, YouTube и Twitter.

През тази година интеракциите във Facebook нарастват до три милиона месечно. В Instagram са дори повече. С 4,5 милиона интеракции на клиенти през януари тази година Mercedes-Benz е най-активната Interbrand-100-марка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ