300% по-ефективно

300% по-ефективно

300% по-ефективно

Постоянното създаване на ново съдържание може да бъде трудна и отнемаща време задача за търговеца. Натискът да се създаде свежо и уникално съдържание за социалните медии, публикации в блогове, лидерство на мисълта и други маркетингови канали често кара тези неща да бъдат оставяни на заден план. Въпреки това, един от начините да облекчите натиска е да пренасочите съдържанието, за да извлечете максимума от това, което произвеждате.

Пренасочването на съдържание означава вземане на съществуващо съдържание и трансформирането му в различни формати, за да достигне до по-широка аудитория. Когато създавате съдържание, помислете за шест различни начина, по които можете да го използвате. 

Защо трябва да пренасочите съдържанието? 

По-ефективни: Изследванията показват, че интегрираните маркетингови кампании са 300% по-ефективни от едноканалните или двуканалните маркетингови кампании. Получавате най-добри резултати, когато използвате поне четири различни медийни канала. Колкото по-последователно, сплотено, стратегическо и обмислено е пътуването на клиента, толкова по-вероятно е да създадете лоялност към марката.

Достигнете до по-широка аудитория: Когато пренасочите съдържанието, можете да достигнете до по-широка аудитория и да достигнете до хора, които може да сте пропуснали с оригиналното съдържание. Не всеки консумира съдържание по един и същи начин. Някои хора предпочитат да четат публикации в блогове, докато други предпочитат да гледат видеоклипове или да слушат подкасти. Пренасочването на вашето съдържание в различни формати ви позволява да се срещнете с аудиторията си там, където е тя, и да се погрижите за нейните предпочитания.

Увеличете продължителността на живота на вашето съдържание: Създаването на ново съдържание може да отнеме много време и да ви струва много. Преназначаването на съдържание удължава живота му, което ви позволява да получите повече стойност от съдържанието, което вече сте създали. Освен това пренасочването на съдържание също ви позволява да актуализирате и опреснявате старо съдържание, което го прави отново подходящо за вашата аудитория.

Подобрете вашето SEO: Пренасочването на съдържанието също може да помогне за подобряване на вашата оптимизация за търсачки (SEO). Когато пренасочвате съдържанието, можете да насочвате нови ключови думи, подобрявайки шансовете си за по-високо класиране в страниците с резултати от търсачките (SERP). Това може да увеличи видимостта на вашия уебсайт и да привлече повече трафик към вашия уебсайт.

Как да пренасочите съдържанието 

 • Превърнете публикациите в блогове в публикации в социални медии: Публикациите в блогове могат да бъдат превърнати в малки публикации в социални медии. Можете да вземете ключови точки или цитати от публикацията в блога и да ги превърнете в публикации, графики или видеоклипове, които да споделите в социалните медии. Това може да ви помогне да привлечете повече трафик към уебсайта си и да увеличите ангажираността във вашите социални медийни канали.
 • Превърнете публикациите в блогове във видеоклипове: Превръщането на публикации в блогове във видеоклипове е друг начин за пренасочване на съдържание. Можете да създадете видеоклип, обобщаващ публикацията в блога, или да създадете анимиран видеоклип, който подчертава ключовите изводи от публикацията. Видеоклиповете са популярен формат и създаването на видеоклипове може да ви помогне да достигнете до по-широка аудитория.
 • Превърнете уебинарите в публикации в блогове и обратно: Ако сте записали уебинари, можете да пренастроите съдържанието, като го превърнете в публикации в блогове. Можете да обобщите ключовите точки, обсъдени в уебинара, и да ги превърнете в публикация в блог. Това може да ви помогне да привлечете повече трафик към уебсайта си и да осигурите стойност за вашата аудитория. Можете също така да превърнете публикация в блог в уеб семинар или семинар за споделяне.
 • Превърнете публикациите в блога в инфографика: Инфографиката е чудесен начин за визуално представяне на информация. Можете да превърнете публикацията в блога си в инфографика, подчертавайки ключовите изводи от публикацията. Това може да помогне за увеличаване на ангажираността и споделянията в социалните медии.
 • Използвайте видеоклипове в множество платформи: Ако вашата компания създаде видео за марка, можете да го използвате по много начини. Можете да го споделите във вашия канал в YouTube — втората по големина търсачка в света. Можете да нарежете видеоклипа на по-кратки видеоклипове от типа трейлър за барабани на Instagram и Facebook. Можете да поставите видеоклипа на уебсайта си и можете също да го споделите в имейл бюлетин или имейл кампания.
 • Използвайте графични рекламни кампании в множество рекламни канали: Ако обединявате традиционна рекламна покупка за физически билборд, пренасочете дизайна и стратегията и за други реклами. Можете да ги преоразмерите и използвате за дигитални реклами, онлайн или печатни реклами или кампания по имейл или директна поща.
 • Пренасочване на съдържание за връзки с медиите: Друг чудесен начин за пренасочване на съдържание са спечелените или платени медийни разположения. Когато спечелите място, не забравяйте да използвате вашия мегафон, за да разширите обхвата. Споделете връзката в социалните си канали, на уебсайта си и в имейл бюлетини или кампании.

Например, да кажем, че вашата компания произвежда видео с нова марка за вашия уебсайт. Можете да пренастроите това по няколко начина:

 • Качване в YouTube
 • Създавайте по-кратки видеоклипове за социалните медии
 • Фрагменти на неподвижни изображения и видео активи за включване в медийни представяния
 • Изтеглете графики с цитати, инфографики и GIF файлове за споделяне в социални медии
 • Поставете посланието на видеоклипа в публикация в блог
 • Включете видеоклипа в имейл кампания

В заключение, пренасочването на съдържанието е ефективен начин да достигнете до по-широка аудитория, да увеличите живота на вашето съдържание и да подобрите вашето SEO. Има много начини за пренасочване на съдържание и изброените по-горе примери са само няколко. Преназначаването на съдържание може да спести време и ресурси, като същевременно ви помага да постигнете маркетинговите си цели.

Източник: Кели Флетчър, изпълнителен директор на Fletcher Marketing PR, за entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова                                              

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ