Специално повикване

Специално повикване

Специално повикване

За някои маркетолози използването на платени социални публикации, инфлуенсър маркетинг и социални медии може да създаде вдъхновяващи нови възможности за разпознаване на марката. За други мисълта да се отклонят от добре познатия път на безплатни проби и маркетинг по пощата е по-скоро опасен и лош замисъл.

Истината е, че промоционалните тактики непрекъснато се развиват. За да могат компаниите да бъдат в крак, те трябва последователно да оценяват маркетинговите си усилия и да мислят креативно по време на пускането на продукти. Няма универсален метод за всички. 

Как трябва компаниите да представят продукти, които не са толкова лесни за популяризиране? Безплатният пробен период продължава да бъде една от най-популярните маркетингови стратегии, които компаниите използват. Въпреки че данните показват, че безплатните пробни версии могат да повлияят положително на процента на реализация, те не са готово решение. 

Фирмите рискуват потребителите да отменят своите пробни периоди, преди да са приключили, без изобщо да завършат покупка. А тези, които в крайна сметка я направят, обикновено са по-малко лоялни и е по-малко вероятно да направят допълнителни покупки в стил надграждане.

Компаниите трябва да създават стойност като мислят извън кутията. Вместо да използват по подразбиране метода на безплатен пробен период, търговците трябва да подчертаят плюсовете на своите продукти и да се възползват от днешните по-ангажиращи маркетингови методи. Ето няколко вълнуващи идеи, които могат да вдъхновят компаниите. 

За търговците безкрайната задача за достигане до клиенти може да стане монотонна. Обажданията за продажби и имейлите се усещат като скучна работа, когато звучат заучено и безлично, и тези чувства могат да попречат на продуктивността. С близо 60% от търговците, които казват, че не променят предпочитаните си стратегии за продажба - и само 33% от времето за вътрешни представители, използвано за активна продажба на фирмени продукти, според CSO Insights, има очевидна нужда от иновации в това пространство. 

Мениджърите по продажбите трябва да научат значението на обажданията за органични продажби: тези, при които клиенти и търговци могат да се свързват и да разговарят като приятели. Ако екипите по продажбите могат да направят процеса на продажба отново забавен, това само ще увеличи ефективността, ще увеличи приходите и ще постави продуктите на компанията в най-добра светлина.

Лаксман Папинени, главен изпълнителен директор и съосновател на Outplay, се гордее с инициативата на своята компания "Call of Fame" поради тази причина. Outplay е многоканална платформа за ангажиране с продажби, която се стреми да помогне на търговците да разширят обхвата си с правилната комбинация от персонализиране и автоматизация. "Call of Fame" е тяхната уникална библиотека с ресурси, която показва седмична колекция от обаждания от професионалисти по продажбите от цял ​​свят. Когато лидерите в индустрията отделят време да изслушат и осмислят успешните стратегии на другите, креативността настъпва. 

Компаниите, които искат да подобрят своите маркетингови тактики, трябва да научат кои са техните клиенти като индивиди, вместо да обобщават техните желания и нужди. Всички имаме различни проблеми, които търсим да разрешим, и персонализирането трябва да бъде приоритет по време на целия път на купувача.

Но как компаниите могат да докажат, че техните услуги могат да предложат стойност за хората, когато покупката все още не е направена? Отговорът е като преминете към традиционния метод за безплатен пробен период няколко стъпки напред. Компаниите могат да генерират потенциални клиенти и да увеличат конверсиите, като предлагат период на "доказателство за стойност". През това време фирмите предоставят на своите потенциални клиенти реално работещи решения, които са специално пригодени за тях. Като предлага реалистичен и интерактивен поглед върху услугите на компанията, останалата част от цикъла на продажба е радикално опростена.

За компании, които търсят B2B партньори в пространството на дигиталната трансформация, периодът "Доказателство за стойност" може да даде на бъдещите клиенти смислен и надежден набор от бизнес резултати. Брет Хансен, CMO на Semarchy, подчертава ефективността на този подход в собствената си компания.

"Ние се борехме да генерираме ангажираност, докато не започнахме да се фокусираме тясно върху осезаемата стойност, която технологиите предоставят на нашите клиенти; слушайки и използвайки техните гласове и обратна връзка, а не нашите собствени. Тази стойност трябва да бъде истинска, конкретна и утвърдена, а не повърхностни маркетингови изказвания. След като използвахме гласовете на нашите клиенти, представянето се подобри по време на пътуването на потребителя към покупката", обяснява той. Тази оферта "Доказателство за стойност" дава тласък на проекта на клиента и ускорява времето му за излизане на пазара, и то без риск.

Когато представят нови продукти на света, компаниите трябва да помислят какво ги отличава от конкурентите в тяхната индустрия. Възприемайки прозрачност, креативност и индивидуалност, бизнесът може да предизвика интереса на обществото, без да раздава стоките си.

Източник: Шама Хайдър, основател и главен изпълнителен директор на Zen Media, за Inc.com 

Превод и редакция: Нели Тодорова       

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ