Бирария в Мюнхен разменя бира за олио

Бирария в Мюнхен разменя бира за олио

Бирария в Мюнхен разменя бира за олио

Бирария в Мюнхен въведе метода на плащане в натура, за да си подсигури достатъчно запаси от олио, предава Ройтерс. Заведението предлага на клиентите си литър бира за литър олио.

Войната в Украйна предизвика дефицит в много европейски страни на растителната мазнина за готвене. Бутилките с олио от слънчоглед и рапица често липсват от рафтовете в германските супермаркетите и много магазини са въвели максимални квоти на клиент.

"Снабдяването с олио е много трудно. Ако се нуждаете от 30 литра седмично и получавате само 15, в някакъв момент няма да можете да пържите шницели", казва управителят на мюнхенската бирария Гизингел Ерик Хофман.

Литър бира струва около 7 евро в германските бирарии, а бутилка олио - около 4,5 евро. Въпреки неизгодното ценово съотношение от бирарията прибягнали до размяната в натура, защото в даден момент изчерпали запасите си и кухнята не можела да изпълнява поръчки. До момента клиентите на бирарията са разменили към 400 литра олио за бира, споделя управителят на заведението

Сред тях е и Мориц Балер, купил 80 литра олио в Украйна по време на посещение за доставка на хуманитарна помощ. След това ги разменил за осем кашона бира за партито за рождения си ден.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ