Старт на процедурата за консултант на АЕЦ „Белене”

Старт на процедурата за консултант на АЕЦ „Белене”

Старт на процедурата за консултант на АЕЦ „Белене”

Българският енергиен холдинг стартира процедурата за избор на консултант по проекта АЕЦ „Белене”. Бъдещият консултант ще трябва да разработи концепция за неговото развитие и да осъвремени икономическия му модел. При добри предложения за разработване на модел ще се премине към избор на инвеститори, респективно актуализация на финансовия модел и подкрепа при цялостното преструктуриране на проекта по икономически обоснован начин.  

В условията на конкурса се съобщава, че кандидати могат да бъдат юридически лица и консорциуми. Всеки един от тях ще има право да подаде само една оферта. Кандидатите ще имат право да разчитат на подизпълнители за изпълнението на до 30 на сто от обема на възложените дейности. Документи за участие в процедурата ще могат да се подават до 25 март 2010 година. Очаква се изборът на консултант и сключването на договор с него да стане в средата на месец юни 2010 година.
Обявата за откриването на процедурата по избора ще бъде публикувана на сайта на БЕХ ЕАД, в два национални ежедневника, както и в изданията на The Economist и Financial Times.

Русия е готова да предостави финансиране за продължаване на дейностите по проекта АЕЦ “Белене“ до избирането на стратегически инвеститор. Това стана ясно днес след срещата на министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с руския му колега Сергей Шматко.  



Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ