Отказвам да правя това след 4 следобед!

Отказвам да правя това след 4 следобед!

Отказвам да правя това след 4 следобед!

Наскоро излезе изследване на тема кой е най-инфарктният час през денонощието за родителите и защо (беше 17:08 минути). Американката Лиса Сабатини в момента работи домакиня и майка на две деца. И както мнозина от нейния вид, си има своите хубави и лоши моменти. А те, изненадващо или не, напълно съвпадат с данните от изследването.

Ето съкратен списък на инфарктните ситуации, на които са подложени майките (а все по-често - и бащите) в този момент от деня, доста добре описани от Лиса пред scarymommy.com:

"Вече е 4 следобед и аз съм чао. Нямам какво повече да предложа на децата ми или на който и да е друг. Готова съм да хапна нещо, което няма нужда да се готви, плюс чаша вино (или три) и да си легна. Ако ми дадете и малко шоколад, ще сбъднете най-голямата фантазия на всяка майка. Това е времето от деня, когато способностите ми като родител мигновено изчезват.

Ако си майка на две деца и след 4 следобед можеш все още да се справяш, искам да ми дадеш от това, което пиеш. Защото по това време аз съм абсолютно чао, всеки Божи ден, и не мога да се справям с ето тези неща:

1. Да отговарям на въпроси

Чудният свят на децата не спира. Вече е късно следобед, не помня името си, но те не забелязват. Изглежда, че въпросите им стават все по-сложни с напредването на деня. Ще платя на онзи, който ще ги накара да спрат да ги повтарят. До тогава ще напиша на челото си: "Оттук-насетне въпросите са забранени, деца. Също, моля, подайте ми слушалките."

2. Мъжът ми (жена ми) се обажда да каже, че ще закъснее 

Броиш минутите, в които ще видиш възлюбеният ти (или който и да е друг) да влиза през вратата, което означава, че ще можеш да ползваш банята само и единствено за себе си. После чуваш как телефонът ти избръмчава 15 минути преди заветния час и разбираш, че той няма да си дойде, и че ще трябва да вечеряте без него. Този момент е аналогичен с онзи, в който сте една стъпка преди психично разтройство.

3. Да нямам никакъв кофеин вкъщи

Кълна се, че имаме още кафе, сода, кола или нещо, което дава малко отлепяне от пода, но се оказва, че не, нямаме. Вече съм го изпила. Другият вариант е да чакам децата да се облекат и обуят обувките през следващите 45 минути и после да си купуват разни други работи (вредни) в магазина. Не, може би ще ги нахраня със спагети, ще ги сложа да спят и ще им кажа, че вече е нощ.

Прочетете целия материал на страниците на Новите родители.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ