Цялостна грижа за служителите на Kaufland България: Мотивираща и динамична среда, придобивки, обучения и активности

Цялостна грижа за служителите на Kaufland България: Мотивираща и динамична среда, придобивки, обучения и активности

Цялостна грижа за служителите на Kaufland България: Мотивираща и динамична среда, придобивки, обучения и активности

Kaufland България е лидер в ритейл сектора и сред най-големите работодатели у нас. С 65 обекта в цялата страна и мащабна логистична база в с. Стряма, компанията има дългосрочен ангажимент към своите над 7000 служители и техните семейства. Ключова роля за изграждането и развитието на такъв голям екип има приобщаващата атмосфера на разнообразие и равен старт, а мотивацията, стремежът за устойчиво развитие, обученията и иновациите са своеобразните храктеристики на тази общност и рецепта за успеха на компанията. Не случайно мотото на ритейлъра е: „Който не става по-добър, престава да бъде добър.“

В основата на дългосрочната стратегия на Kaufland са постоянните инвестиции в развитието на екипа. Повишаването на експертизата и конкурентоспособността на всеки един служител е тази добавена стойност, която допринася за постиженията на веригата. Само за изминалата година ритейлърът осигури над 150 специализирани обучения на своите екипи. В тях се включиха над 6 400 служители, a инвестицията за тези дейности възлезе на близо 400 хил.лв.

Развитието на различни, включително и по-широки компетенции не само подпомага екипите в ежедневната им работа, а и изгражда богата гама от умения, които са полезни в разнообразни бизнес и житейски ситуации.

Основен фокус за компанията е повишаването на клиентската удовлетвореност чрез предоставяне на висококачествено обслужване. Упражненията за демонстриране на емпатия, изучаването на различни подходи за разрешаване на конфликти и анализите на реални ситуации под менторството на експерти с дългогодишен опит в сферата са сред тези обучения. А всеки хипермаркет има в екипа Посланици на любезното обслужване, които с личен пример помагат на колегите си в изграждането на устойчиви отношения с клиентите.

Сред вътрешнофирмените обучения, които ритейлърът осигурява, са регулярни тренинги за надграждане на оперативните умения на екипите, умения за водене на преговори, усъвършенстване на дигиталните умения, профилирани трейнинги спрямо нужните компетенции за различните позиции. Обученията за меки умения (soft skills) са съобразени с нуждите на отделните звена и част от тях включват: презентиране и публично говорене, самомотивация, управление на многообразието, емоционална интелигентност, лидерски академии, ефективно провеждане на срещи и други.

Ритейлърът, разбира се, предлага и чуждоезикови обучения и десетки служители се възползват от възможността да надградят знанията си или научат напълно нов език.

Това са само малка част от вътрешните обучения, с които веригата подкрепя развитието на своя многохиляден екип. Самата компания споделя експертизата си чрез различни инициативи. Една от тях - Kaufland Business Academy, е разработена за студенти и проведена съвместно с Университета за национално и световно стопанство. В серия от лекции, водени от професионалисти от компанията, разработване на бизнес казуси и последващ стаж, студентите се докоснаха до мотивиращата К-Култура и динамичното ежедневие на екипите. В академията се включиха 30 студенти, като 1/3 от тях продължиха развитието си в ритейлъра. Поради големия интерес от студентите и успешният първи сезон на Kaufland Business Academy, вече тече активна подготовка на втори сезон.

Изграждането на мотивираща среда в Kaufland България е подпомогнато от приятна работна атмосфера с внимание към здравето. Йога и масажни сесии са достъпни за работещите в компанията, а централният офис разполага с фитнес, стая с home office дизайн и детски кът. Ритейлърът организира уебинари на теми за менталното и физическо здраве в синхрон с мисията си да акцентира върху важността им. Тематичните събития и тиймбилдинги от своя страна, спомагат за изграждането на силен екипен дух.

Kaufland България инвестира в повишаване на възнагражденията и предлага над 17 социални придобивки. Част от тях са 22 дни платен отпуск, спортна карта на преференциална цена, месечни ваучери за храна в размер на 200 лв., гъвкаво работно време, подаръци по специални поводи, бонус в размер на 600 лв. при появата на нов член в семейството и още много други.

Устойчивото развитие във всеки един аспект е фундаментално за компанията – както насочено навътре, към екипа, така и с грижа за благосъстоянието на обществото и средата. Социалната отговорност, реализирана чрез действия, е съществена част от бизнес стратегията и от корпоративната култура на Kaufland България. Екипът на веригата постоянно се включва в доброволчески проекти и конкретни действия с принос в полза на обществото и околната среда. Само през 2023 г. служителите на веригата допринесоха за засаждането на 20 000 дръвчета и почистиха над 1.5 т отпадъци от брега на р. Стряма. Заедно полагат целенасочени усилия, за да се превърне светът в малко по-добро място, както и работят в подкрепа на климата и в защита на световното биоразнообразие.

Вече повече от 17 години лидерът в ритейла създава подкрепяща общност с грижа за служителите. Вътрешната култура на организацията се основава на постоянен процес на усъвършенстване, приобщаване и взаимно израстване. Отличията на компанията доказват, че е сред предпочитаните работодатели у нас. От началото на 2023 г. наградите в областта на човешките ресурси, които компанията спечели, са 28. За поредна година ритейлърът е отличен за „Най-добър работодател FMCG“ на Career Show Awards. Освен това е сертифициран като Top Employer („Топ Работодател“) за пета поредна година от международния независим институт Top Employers Institute и отличен като Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ