Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

13 учудващо лесни начина да релаксираме

13 учудващо лесни начина да релаксираме

Тревога и напрежение се превърнаха в постоянен фон на общия психологически климат вече трета година. Състоянието на тъга, стрес и вечна тревожност е тягостно, но преодолимо, понякога и с необичайни практики. Ето някои от тях - изпробвани и действащи благотворно!

Гребен

След цял ден, прекаран пред компютъра, мимическите мускули се напрягат, главата натежава и боли. Когато се приберете, започнете да се решите в продължение на 10-15 минути. Този масаж на скалпа помага да подобрите кръвообръщението и да отпуснете мускулите.

Сладолед

Неговият вкус има доказан анти-стрес ефект и действа като допинг за настроението. Има и други храни освен сладоледа, които са по-добри от антидепресанти: бананите и мазната риба, съдържаща омега-3 мастни киселини – изключително полезни за нервната система.

Масаж
Ще си възвърнете енергията, ако в продължение на 30 секунди масажирате лекичко точките под носа, между веждите, в средата на долната устна и в центъра на дланта.

Разтриване на ръцете
Лесен начин за стопяване на напрежението и стреса е да разтъркате ръцете си, докато се затоплят. Полезно е също да разтъркате леко и ушите – това действа на доброто настроение и помага на концентрацията.

Под душа
Отмийте негативните емоции с дълъг душ. Застанете под топлата струя на душа, така че тя да масажира главата и раменете ви и оставете неприятностите да изтекат заедно с водата в канала.

Стълба

Изкачете стълбището в блока и после слезте по него – дори 30-секундно упражнение в рамките на един етаж ще засили притока на кислород към лимбичната част от мозъка, отговорна за контрола над емоционалния стрес.

Четки и боички

Психолози са установили, че ако в периоди на силно напрежение посветите дори само няколко минути на това да рисувате цветни картини, способността да преодолеете напрежението и да приключите с работата навреме се увеличава петкратно! Така не само ще стопите стреса, но можете да създадете и шедьовър.

Останалите съвети можете да прочетете ТУК.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
По-убедителни и харизматични в две стъпки
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива