1500 американци се оказаха нелегално в Канада

1500 американци се оказаха нелегално в Канада

1500 американци се оказаха нелегално в Канада

Повече от 1500, мнозина подпийнали, се оказаха нелегално влезли в Канада, съобщи местната брегова охрана.  

Те участвали в традиционното плаване с надуваеми лодки и салове от Порт Хюрън по река Сейнт Клер, която разделя американски щат Мичиган и  канадската провинция Онтарио. Времето обаче се пошегувало. Заради силния вятър и дъжда надуваемата флотилия се отклонила от курса и поела към Канада. А междувременно някои от саловете започнали и да спадат.

Канадската брегова охрана се озовала в ролята на спасител. Никой от участниците не е пострадал сериозно. Един от канадските охранители, Питър Карапик, разказа пред телевизия Си Би Ес, че американците доста се уплашили, когато се оказали в чжда страна без документи.

На практика никой нямал у себе си лична карта или друго удостоверение за самоличност, а много от отнесените от реката били и доста на градус. Някои дори направили опит да обърнат дюшеците, за да се върнат сами до САЩ и се наложило бреговата охрана да ги спира.

Макар че фактически американците са пресекли нелегално границата, срещу тях няма да бъдат повдигани обвинения. По данни на Асошиейтед прес няколко часа по-късно всички били върнати благополучно в Мичиган.

Традицията за плаване по река Сейнт Клер е на повече от 30 години. Тя е и доста опасна, тъй като реката е бърза, а участниците рядко използват спасителни жилетки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ