9 неща за храната, които сигурно не сте чували

9 неща за храната, които сигурно не сте чували

Нещата, с които се сблъскваме всеки ден, често крият много загадки, за които малко хора знаят. Ето само няколко завладяващи, изненадващи и направо странни неща, коитоfoodpanda откри за храната.

1. Лютите чушки - не цветът е определящ за лютивостта, а големината на чушката. Колкото по-малка е, толкова по-люта ще е.

2. Авокадо - Никога не давайте авокадо на птици. Този вид храна е много отровен за тях.

3. Банани - Може да звучи налудничево, но комарите всъщност са привлечени от хора, които наскоро са консумирали банан. Можем само да предположим защо това е така.

4. Оцветители – червените и жълти храни, посредством оцветители, правят децата хиперактивни.

5. Никога не трябва да пиете чай, който не е прясно сварен. Японците имат една поговорка: "Вчерашният чай хапе по-зле от змия". Студеният чай раздразнява стените на стомаха толкова много, че китайците смятат, че е същото като змийска отрова.

6. Медът е безсмъртен. Най-старият съд с мед, който все още е годен за консумация, е открит през 1922 г. от Хауърд Картър - в гробницата на египетския фараон Тутанкамон. Той е тестван от биолози и е установено, че все още е годен за консумация.

7. Ако яйцето се издигне на повърхността, когато се постави в някаква вода, то вече не е годно за консумация. Това се случва, тъй като газовете се натрупват в яйцеклетка, която старее, позволявайки му да плава.

8. Ако ядете малко парче тъмен шоколад преди хранене, то ще обогати кръвта с глюкоза. Дори ако сте много гладни, това ще ви попречи да ядете прекалено много.

9. Тайната на храната: Храната винаги е вкусна през нощта. Всички храни. Винаги!

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ