Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Какво прави това селце на покрива на небостъргач в азиатски мегаполис?


Цяло крайградско село може да се намери на едно доста странно място - на върха на търговски център в град Джакарта в Индонезия.

Cosmo Park е разположено на паркинга на покрива на 10-етажна сграда. Обикновеното привидно село седи странно сред забележителностите на града, което поставя въпроса защо изобщо е построено там. Може ли да е гениална идея за справяне с кризата с пренаселеност в Джакарта или това е знак за неравностойно жизнено равнище?

Cosmo Park е издигнато преди 10 години от индонезийския предприемач Agung Podomoro Group, но придоби популярност едва когато фотограф засне изображение с дрон и го излъчи пред света.

Потребителят на Twitter с прякор @shahrirbahar1 сподели изображението онлайн, което показва множество двуетажни единици, разположени на високата сграда, стърчащи на фона на градската среда.

Неговата снимка беше споделеана над 20 000 пъти, като мнозина поставят под въпрос изолираното поселище. Въпреки това, наемателите са дали на имота отлични отзиви.

Според една жителка на име Индри Лестари, жилището ѝ се чувства като „истинска къща“ вместо апартамент. Лестари се преместила в селото със съпруга и сина си преди три месеца, като отбеляза, че ѝ харесва да няма колички за улична храна, които да се скитат из района, тъй като синът ѝ ще може да играе свободно в околността.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ