Най-добрата франзела е японска

Най-добрата франзела е японска

Четвъртият национален конкурс за приготвянето на традиционна френска багета бе спечелен от японка. Тя се казва Мей Нарусава и е първата жена и първият чужденец, коронясан като майстор на франзелите.

Преди две седмици Гран при за най-добра парижка багета бе спечелена от Сами Буатур, който се готви да доставя в продължение на 1 година франзелите за президента Еманюел Макрон.

34-годишната Мей Нарусава работи в пекарна в Долен Рейн, след като е преминала школа и работа в Япония и в Париж.

До финала на националния конкурс в Париж стигнаха шестима хлебари. Японката бе отличена от 13-членно жури.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ