Поверително от кухнята: При нас готвачите израстват като кокичета

Снимки: Дияна Георгиева / Мениджър Нюз

"При нас идват обикновени хора, любители готвачи, непрофесионалисти, които ние подготвяме. Те израстват тук като кокичета. Идват като малки грозни патета и се превръщат в красиви лебеди", споделя Chef Петър Михалчев преди началото на петия сезон на едно от най-позитивните кулинарни състезания в родния ефир - MasterChef България.

След броени дни предаването ще посрещне новите ентусиати, готови да покажат умения в кулинарното изкуство в напълно обновена кухня и с ново попълнение в журито. Наред с познатите ни Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев, тази година любителите готвачи ще бъдат оценявани и от една изключителна дама - Chef Силвена Роу. Тя се нарежда сред топ готвачите във Великобритания, където успешно открива високо оценения от критици ресторант Quince в The Mayfair Hotel's. Готви за известни знаменитости и издава редица кулинарни книги, в които представя и родните кулинарни традиции. Популярна е сред широката публика в Европа и с участието си в множество кулинарни предавания, като Saturday Kitchen и Keep Cooking and Carry On по BBC, Time Machine Chefs по ABC, This Morning по ITV, Good Food Live и My Kitchen по UKTV Food. 

С огромния си и международно признат опит, Chef Силвена Роу ще следи, подпомага, насърчава, критикува, оценява и поощрява участниците в кулинарното съревнование.

А тази година и те ще ни изненадат с интересните си съдби, разнообразни професии и неподозирани умения. От най-младия участник - 16-годишно момче, през полицай, модел, художник, културист, ветеринар и т.н. всички те са обединени от една общата страст - готвенето.

Можем да им пожелаем единствено успех и да следим с интерес развоя на петия сезон на MasterChef България. Той започва на 25 февруари, точно в 21:00 часа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ