Все по-точни данни за измерване на рекламата

Все по-точни данни за измерване на рекламата

Рекламодатели в САЩ вече получават "абсолютни зрителски   гаранции", че рекламите им ще бъдат гледани - по националните и кабелни телевизии и в дигиталните медии.

Така се включва в отчета пред тях информацията за хора, гледали рекламите им по телевизията и другаде - онлайн. Днешната действителност на множеството екрани се консилидира. 

Досега т.нар. зрителски гаранции (Viewer guarantees) се правеха чрез използване на P2-плюс рейтинги (за хората на определена възраст или възраст от тип 2), както и чрез използване на данни за домакинства. Тези способи обаче често не бяха приложими за маркетинговия свят, в който важните единици са хора, а не домакинства.

Това посочва в материал маркетинговото издание Adweek. 

Има много способи рекламодателите да получават информация за зрителите в различните канали. Не само по време на големи спортни събития, в рамките на които се струпват пред ТВ екрана милиони, но и по принцип, на ежедневна база. Работи се с идентичности, за да се следи поведението на зрителя на индивидуално ниво в света на множеството екрани. Ползват се данни от трети страни, за да се получават по-добри и ефективни таргетирани маркетингови съобщения и да се измерват резултати. 

При настоящата реалност от множество екрани, в която хората живеят, се съветва следното: 

Следете аудиторията като отделни хора (не като домакинства). 

"Кой видя рекламата ми и има ли той отношение към бизнеса ми?", остава най-важният въпрос. Голяма стъпка към отговора му се предприема от американски рекламодатели с адаптирането на решения за идентичността. Става дума за използването на технологии, които свързват разпръснатите рекламни тактики в каналите - дисплей, търсене в интернет, социални мрежи и ТВ - с отделните хора, при това задължително все чрез анонимен, основан на защитата на личните данни подход.

Продължава на страница 2.

Чрез тази технология (identity resolution) рекламодателите могат да виждат дали някой е видял рекламата им по телевизията, записал се е да получава имейли или е влязъл в сайта на компанията. Дали е "закачил" снимка на продукта в Pinterest и в крайна сметка дали го е купил.

По-рано несъвъреното следене на "пътуването" през различните канали, след излъчването на рекламата по телевизията, не измерваше истинското влияние, което ТВ рекламата имаше върху поведението на хората в другите канали (онлайн). 

Изолзвайте нови, усъвършенствани източници на данни. Както се казва в рекламния свят, "данните са новият петрол". Особено за ТВ рекламодателите, които по-рано не са имали толкова подробни данни за кампаниите си. Вече съществуват много повече задвижвани от данните начини да се таргетира и анализира публиката в множеството канали, където се разгръща кампанията след телевизията. Така се получава по-добро разбиране на поведението на публиката. 

И без значение какъв е каналът или каква е платформата за доставка, рекламодателите могат също да ангажират доставчици на данни като трети страни, за да разбират по-добре публиките и да се прицелват към потенциални клиенти. 

Важно е за тях все пак ако го решат, много внимателно да подбират партньорите си и да разбират откъде събират данните си тези фирми. Също така е изключително важно да разбират, че сегментите в дигиталното не могат винаги да бъдат прилагани върху телевизията. И обратно. Тези сегменти са подвластни на различни бизнес правила. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ