5 задачи за саморазвитие, с които трябва да се заемете веднага

5 задачи за саморазвитие, с които трябва да се заемете веднага

5 задачи за саморазвитие, с които трябва да се заемете веднага

Държите ли под контрол посоката, в която се движите или по която искате да поемете? Добър въпрос, нали?! Ще ви помогнем да си отговорите с тези 5 задачи по саморазвитие. Важно е да се заловите с тях веднага. Отложите ли ги, никога няма да стигнете до решаването им. И така,

1. Напишете вашите житейски ценности

Систематизирайте в тетрадка или бележник вашите основни житейски ценности. Добавете приоритетите си към всеки от тях. Важно е да пишете на ръка, не в компютърен файл. Тази задача ще ви помогне да видите какво е най-важно за вас и какво трябва да предприемете в най-скоро време, за да се доближите до целите си.

2. Убеждения

А сега, запишете всички вредни убеждения, които са се настанили трайно в главата ви. Например, „ не виждам начини да печеля повече пари...” И ги заменете с положителните им противоположности – „Пълно е с възможности да се печелят пари.” Правете това упражнение поне 15 минути, дори да ви се струва, че сте изчерпали всичко, което имате да кажете по въпроса.

3. Навици

Същото трябва да направите и с навиците. Запишете ги, като срещу всеки опишете и вредното му въздействие. След това направете ясен план за избяването от тях. Сега добавете списък с полезните навици – запишете си подробно всички онези, които искате да придобиете. Опишете полезното им въздействие и съставете ясен план как да го постигнете.

4. Какъв искам да бъда?

Тук вашата задача е най-подробно да опишете какъв сте сега. Нека конспектът ви бъде повече от страница. След което напишете: Какъв искам да стана?

Направете си анализ, отбележете разликите между вашето настоящо и желано „Аз” и съставете план за действие по всяка от точките.

5. Списък с мечти

Запишете всички ваши мечти, независимо какви са те. След това запишете примерната стойност на всяка от тях и сумирайте. Ще получите стойността на всички ваши мечти. Разделете я на броя години, за които искате да ги постигнете и ще получите годишния доход, при който това ще е възможно. Но не забравяйте да извадите годишната сума за разноските ви за живот – храна, комунални услуги, транспорт и т.н.

Успех! 

По материали от Successfulperson

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ