Феноменът X

Феноменът X

Феноменът X

Впечатляващи технологии в камерата, които въвеждат еволюционно ново качество на снимане – ето как Sony грабна вниманието с новите модели от своята серия Xperia X.

След като преди години си извоюваха славата на най-добрите телефони за слушане на музика, сега очевидно новият връх, към който са се запътили смартфоните на Sony, e „Най-добрите телефони за снимане” - при всякакви условия, независимо от силата на светлината, без размазване.

Което и от двете нови предложения от серията X да изберете, бъдете сигурни, че те няма да ви подведат, щом решите да уловите и запечатате живота в движение.

За тези, които искат най-доброто, а не непременно най-голямото, е удобният за ползване само с една ръка и с 4.6-инчов дисплей

Xperia XCompact

Той разполага с 23 MP основна камера за най-мимолетните мигове, която преминава от режим на готовност в режим на снимане само за 0,6 секунди. Благодарение на бързото стартиране, специалния бутон за затвора на камерата и по-бързото обработване на изображенията, вече можете да уловите и снимате най-спонтанните моменти. А предната 5 MP камера винаги е на разположение за страхотни селфита при слаба светлина.

Естествено, моделът е оборудван с уникалното ноу-хау на Sony - първата технология за тройно засичане на изображението, която анализира, адаптира и заснема перфектни снимки при неблагоприятни условия.  Този ефект 3 в 1 е постигнат от съчетаването на:

  • Сензор за изображения -  той предсказва движението, за да държите обекта на фокус и да правите снимки без размазване.
  • Лазерен сензор за автоматичен фокус - измерва разстоянието до обекта и дава възможност за контрастни изображения при неблагоприятна светлина.
  • Сензор RGBC-IR - отчита информацията за видими цветове и инфрачервения спектър, за да осигури регулиране на баланса на белия цвят и заснемането на реалистични цветове.

Ако трябва да обобщим с няколко думи, Xperia XCompact съчетава мощни технологии в компактен размер. Добавяме към това и стилен дизайн, гарантиран от специалното гланцово покритие на корпуса, оставящо впечатление, че смартфонът е изработен от фина керамика.

Xperia XZ – прецизност, умножена по три

Камера с утроена прецизност при заснемане на движения и цветове е първото, което веднага ще ви впечатли при първият флагман в серията X - Xperia XZ . Само с едно докосване, снимате като истински професионалисти.

Той разполага още с интелигентно управление на батерията и умни функции, които се адаптират спрямо вас. И всичко това – в премиум корпус от вискокачествен метал ALKALEIDO™ с впечатляващ дизайн.

И тук основната камера е 23МР, с допълнителното предимство 4К видеозапис. А предната камера е 13 MP за перфектни селфита, дори и при слаба светлина.

С това модерно въоръжение Xperia XZ ви позволява да заснемате дори и движещи се обекти, преди моментът да отмине. А ако случайно времето не е благосклонно, намокрянето вече не е причина за тревога. Xperia XZ е устойчив на вода и е проектиран така, че да издържа на пръските, които са част от ежедневието.

 

Какво още?

Освен все по-талантливи във фотографирането, новите смартфони от серията Xperia Х стават и по-умни с всеки изминал ден. Коефициентът им на интелигентност е обогатен с:

  • Smart Cleaner, който автоматично подобрява производителността на апарата като почиства кеша от неактивните приложения, за да гарантира оптимална работа на устройството във всеки един момент.
  • Адаптивно зареждане Qnovo, което спомага да се запази батерията в перфектно състояние и удължава живота й до 2 пъти. Това е постигнато чрез разучаване на навиците на потребителите и предотвратяването на излишното зареждане, като го прекъсва на 90% и го завършва, точно когато е необходимо.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ