PwC Australia уволнява осем партньора заради скандал с изтичане на данъци

PwC Australia уволнява осем партньора заради скандал с изтичане на данъци

PwC Australia уволни осем партньора, включително бившия си главен изпълнителен директор, като част от вътрешно разследване на изтичане на поверителни държавни данъчни планове от бивш партньор, предава Ройтерс.

Разследването установи множество примери, при които "злоупотребата с поверителна информация" нарушава професионалните стандарти и също така идентифицира "провал на ръководството и управлението" да се справят с нарушенията, се казва в изявление на PwC.

"Отговорността е от решаващо значение за подобряване на нашата култура и въз основа на нашето разследване до момента е ясно, че поведението на редица партньори не отговаря на това, което се очакваше от тях. Сега те се държат отговорни за неправомерното си поведение", посочва действащият главен изпълнителен директор Кристин Стъбинс.

Уволненията отбелязват пореден ход на PwC за ограничаване на последствията от скандал, след като бивш партньор, който съветваше австралийското правителство относно нови данъчни закони, насочени към избягване на корпоративни данъци, сподели с колеги поверителни чернови на важни документи.

Осемте партньори, които са напуснали или са в процес на напускане, включват бившия главен изпълнителен директор Том Сиймор, който подаде оставка през май, след като призна, че е получил имейли, съдържащи поверителна информация за данъчните планове на правителството.

Сиймор и останалите седем партньори, посочени от PwC, не отговориха незабавно на искания за коментар.

Трима от съдружниците бяха набелязани за действия, които "не отговарят на професионалните им отговорности". Другите петима, включително ръководителят на отдела за финансови услуги на фирмата, бяха отстранени поради неспособност да предотвратят действията или "да държат други отговорни за поведението им".

"Това даде възможност на лошото поведение да продължи без отговорност. Тези поведения не са и никога не са били приемливи според стандартите на PwC", се казва в изявлението на PwC, една от четирите големи счетоводни фирми в света.

Миналата седмица Стъбинс обеща сериозни последствия за замесените в скандала, който струва на фирмата големи клиенти и я принуди да отдели своя доходоносен консултантски бизнес в публичния сектор за 1 австралийски долар.

Фирмата каза, че разследването все още продължава в някои области.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ