Млади лидери от Пловдив спечелиха посещение в Брюксел

Млади лидери от Пловдив спечелиха посещение в Брюксел

Млади лидери от Пловдив спечелиха посещение в Брюксел

Ученици от лидерската академия на НАРД в Пловдив спечелиха посещения в Брюксел и Народното събрание. Това съобщи за “Фокус” Деляна Михнева от Националния алианс за работа с доброволци (НАРД). Посещенията ще се проведат през месец март.

Младите лидери от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника ще се запознаят на място с работата на Европейския парламент в Брюксел и ще се срещнат лично с еврокомисар Кристалина Георгиева. Младежи от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Асеновград пък ще посетят Народното събрание, за да видят кой и как „кове” законите в България, каза Михнева.

Младите лидери от Професионална гимназия по електротехника и електроника в Пловдив, ПМГ „Иван Вазов” в Димитровград, ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" - гр. Хасково, и кърджалийските ГПЧЕ "Христо Ботев" и СОУ "Отец Паисий" получиха грамоти за оригиналните си идеи, с които решиха част от проблемите в своите училища. 

Ученици от общо седем училища в Южна България бяха отличени на проведения заключителен форум по проект на Национален алианс за работа с доброволци „Дар за моето училище – млади лидери с идея за промяна”, финансиран по Национална програма за младежта. 

Форумът се проведе в Народна библиотека „Иван Вазов” в Пловдив. Там се събраха над 100 участници в проекта. Те представиха с видеоклипове и презентации 15 от своите инициативи за промяна на училищната среда. В част от училищата са организирани и благотворителни кампании за набиране на средства за хронично болни деца. За шестте месеца на проекта 150-те обучени лидери успяха да „заразят” стотици свои съученици и да превърнат инициативите в традиционна част от училищния живот, съобщават още от НАРД. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ