Джоли и Паркър са най-печелившите актриси в Холивуд

Джоли и Паркър са най-печелившите актриси в Холивуд

Анджелина Джоли и Сара Джесика Паркър си поделят първото място в класацията на най-печелившите актриси в Холивуд, съставена от американското издание на сп. Forbes.

Сумарният доход и на двете за периода от 1 май, 2010 г. до 1 май, 2011 г. е 30 млн. долара. В тях са включени авторските отчисления за вече излезли на екран филми, аванси за продукции, по които се работи в момента, доходи от продажби на филми и сериали на теливизии и DVD. Приходите са изчислени преди облагане с данъци и без да са взети предвид отчисленията за мениджмънта на актрисите, уточняват от списанието.

За Джоли, основен източник на средства за отчетения период са филмите „Солт” и „Туристът”. Двата филма донесоха на създателите си чиста печалба съответно над 290 и над 270 млн. долара.

На свой ред Сара Джесика Паркър продължава да получава пари от продажби на правата за излъчване на игралния филм „Сексът и градът” и едноименния тв сериал. Паркър пусна и собствена серия парфюми, която също й носи значителни доходи.

На второ място в класацията, отново с еднакви доходи са Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун, всяка с по 28 млн. долара. Освен авторските за сериала „Приятели” Анистън е печелила главно от филмите „Отстреляй бившата”, където си партнира с Джерард Бътлър и „Жена назаем”.

Високата позиция за Рийз Уидърспуун се дължи главно на аванса за участието й в комедията ” Това означава война”.

Първата тройка завършва Джулия Робъртс с 20 млн. долара. В края на юни излезе нов филм с нейно участие „Лари Краун”, който вече е по екраните и в България. Третата позиция дели с нея новоизгряващата звезда Кристен Стюарт.

А ето как изглежда топ 10, в който първите три позиции са дублирани

1. Анджелина Джоли – 30 млн. долара

Сара Джесика Паркър – 30 млн. долара

2. Дженифър Анистън – 28 млн. долара

Рийз Уидърспуун – 28 млн. долара

3. Джулия Робъртс – 20 млн. долара

Кристен Стюарт – 20 млн. долара

4. Катрин Хейл – 19 млн. долара

5. Камерън Диаз – 18 млн. долара

6. Сандра Бълок – 15 млн. долара

7. Мерил Стрийп – 10 млн. долара

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ