5 токсични навика, които обвързаните смятат за нормални

5 токсични навика, които обвързаните смятат за нормални

5 токсични навика, които обвързаните смятат за нормални

Понякога е доста трудно да разпознаем симптомите на собствената си нездравословна връзка. Затова е много важно от време на време да правим стъпка назад и да се замисляме дали сме щастливи от взаимоотношенията с партньора си.

Наскоро между потребители на уебсайта за въпроси и отговори Quora се проведе дискусия за вредните навици, които служат като предупредителни знаци, че се намираме в токсична връзка. Вижте кои бяха класирани най-високо.

1. Записването на „резултати“

Според потребителя Хауи Рийт, използването на отминали грешки или спорове като „муниции“ по време на словесна престрелка е „лошо по няколко причини“.

„То е манипулативно... води до натрупването на огорчение и отклонява разговора от проблема, който е породил спора“, пише той.

2. Държите връзката си за заложник

Води ли всяко дребно недоразумение до заплаха за прекратяване на връзката? Марк Менсън е на мнение, че подобно „емоционално изнудвачество“ поражда ненужна драма и принуждава хората да потискат истинските си чувства, което – от своя страна – убива доверието между партньорите и ги тласка към манипулации и надлъгване.

3. Пасивно-агресивното поведение

Вместо направо да казват какво ги тревожи, понякога хората намират жалки начини да обвинят половинката си в липса на разбиране. Ако двете страни умеят да общуват ефективно, подобно поведение става излишно.

4. Купуване на „решения“

Подаръците като „компенсация“ за отминали грешки подсъзнателно подтикват получателя да създава допълнителни проблеми и спъват общуването и постигането на консенсус. Хауи Рийт пише, че този подход кара единия партньор да се чувства като банкомат, а другия – че тревогите му не получават необходимото внимание.

5. Ревността

Анонимен потребител пише: „Когато половинката ви непрекъснато очаква от вас да й казвате къде и с кого сте, значи смята, че не може да ви има доверие.“

Източник: Independent

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ