Най-продаваните коли в историята - 2

Най-продаваните коли в историята - 2

Най-продаваните коли в историята - 2

Продължаваме поредицата за най-продаваните автомобили в историята, изготвена от 24/7 Wall St. Те са добре познати на пазара и отдавна са утъпкали свой път към сърцето на шофьорите по цял свят. Някои от тях не се произвеждат вече, други все още са любимите коли на милиони хора по света. Представяме ви следващите два модела:

8. Model Т (1908 - 1927 г.)

> Продажби: 16,5 милиона

> Производител: Ford

> Цена: $ 260 долара (1920 година)

> Тип: първо масово производство седан

 Хенри Форд създава модерна поточна линия, за да направи Model T, която е евтина и е от началото на 20 век. Именно тази поточна линия позволи на Ford да наеме хиляди хора във фабриките в Детройт на компанията. Другият основен ефект на Model Т е, че се превърна в собственост на милиони американци. Ранните версии на колата се продават за под 1000 долара, а по-новите версии - под 300 долара.

7. Accord (1976 -)

> Продажби: 17,5 милиона

> Производител: Honda

> Цена: $ 21,380 (най-новите)

> Тип: среден клас, 4-цилиндров среден седан

Accord е среден клас автомобил на Honda. Той е по-голям и по-скъп, отколкото Civic, но по-евтин от линията на японската автомобилна компания от кросоувъри и хибриди. Accord се възползва от покачването на цените на петрола и газа в началото на 1970 г. За първи път е продаден в Япония и след това се внася в САЩ Това е един от първите японски автомобили, произведени в Америка, в началото на 1981 г. Колата е била толкова успешна, че е преминала през девет поколения от подобрения и промени, за да се стигне до най-новия модел за 2013 г. Базовата кола на всяко поколение е имала 4-цилиндров двигател, за да се гарантира ефективността на горивата. Подобно на много от най-скъпите седани, продавани от всички най-големи автомобилни компании, Accord може да бъде закупен с известен брой опции и дори с подобрен 6-цилиндров двигател за повече мощност и ускорение. Топ моделите на Accord са с базова цена от почти 30,000 долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ