Mars „рециклира“ емблематични реклами

Mars „рециклира“ емблематични реклами

Mars „рециклира“ емблематични реклами

Mars, Incorporated стартира първата по рода си дигитална и външна кампания, която е римейк на стари реклами на компанията. Инициативата реално „рециклира“ любими на феновете реклами, давайки им втори живот с нови ангажиращи послания за истинска промяна в областта на климата.

Рекламната кампанията, озаглавена „Healthy Planet Productions“, идва след скорошното публикуване на устойчивата стратегия на Mars Net Zero Roadmap за ускоряване на плана на компанията за постигане на нулеви емисии до 2050 г. Освен това, Net Zero Roadmap включва и новата цел, одобрена от инициативата „Научно обосновани цели“ (SBTi), за намаляване на 50% от въглеродните емисии до 2030 г. по цялата верига на производство.

„Рециклираните“ реклами в кампанията на Mars ще се излъчват в САЩ, Великобритания и Мексико в платформите Meta и YouTube, а в избрани пазари потребителите ще могат да видят и атрактивни външни реклами. В САЩ кампанията ще акцентира върху брандовете M&M’s®, TWIX® и Ben’s Original™. Във Великобритания ще бъдат представени Bounty®, M&M’s® и TWIX®, а в Мексико ще има ретро реклами на M&M’s®. 

Андрю Кларк, глобален президент на Mars Wrigley, знае добре, че потребителите искат да се припознават с брандове и техните позиции по критични въпроси. „Потребителите споделят нашето отношение в борбата с климатичните промени. За съжаление, в повечето случаи не е ясно какво точно правят компаниите, за да постигнат реална промяна. Ето защо, решихме да използваме нашите емблематични марки в рекламите, които потребителите познават и обичат, за да отправим послание за надежда и оптимизъм по отношение на промените в климата. Сега предприемаме действия за намаляване на въглеродните емисии – от работа със земеделски производители за опазване на горите до снабдяване с електроенергия от възобновяеми източници. Искаме потребителите да знаят, че работим за постигане на осезаемо въздействие днес“, казва Кларк.

„Когато през септември представихме нашата стратегия за нулево нетно потребление – Net Zero Roadmap, говорихме за постигането на реално въздействие върху неотложните климатични въпроси, както и за необходимостта да вдъхновим и включим всички в това предизвикателство.", казва Бари Паркин, главен директор „Снабдяване и устойчиво развитие“ в компанията.  С тази кампания Mars представя усилията си за намаляване на въглеродните емисии по цялата си верига на производство, допълва той. "Това от своя страна улеснява потребителите да се ангажират и да се доверят на продуктите и марките, които познават и обичат“, убеден е Паркин.

Сама по себе си кампанията от „рециклирани“ реклами на Mars намалява производствените емисии чрез премахване на необходимостта от транспорт, заснемане на нови реклами и производство на декори. Освен това минимализира останалите емисии, като приоритизира творчески решения, които имат по-нисък въглероден интензитет като по-устойчиви техники на анимация. Mars също така си партнира с организации и компании, ангажирани с устойчивото развитие и притежаващи специализирани отличия като сертифицирани офиси и студия за зелена енергия. 

Повече информация за стратегията на Mars Net Zero Roadmap можете да откриете тук

За повече информация и пълни резултати от проучване на Ipsos посетете уебсайта на компанията.   

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ