Министри посъветваха Папандреу кротко да подаде оставка

Министри посъветваха Папандреу кротко да подаде оставка

Гръкцият премиер Георгиос Папандреу е обещал на членовете на правителството да подаде оставка след предстоящия днес вот на доверие в парламента, предаде „Ройтерс”.

Финансовия министър Евангелос Венизелос и други членове на кабинета, които остро възразиха срещу идеята на Папандреу за провеждане на референдум по спасителния пакет мерки от ЕС са го „посъветвали” да се оттегли цивилизовано час по-скоро, за да запази поне партията си.

"Казаха му да напусне тихо и мирно, за да спаси партията си. Той се съгласи. Беше много цивилизовано, нямаше остроти”, заявява отлично информиран източник пред „Ройтерс”.

Папандреу е обещал да се оттегли срещу подкрепа от кабинета за спечелването на днешния вот, допълва агенцията като се позовава на същия източник. Оставка на Папандреу на практика означава и че напълно отпада идеята за провеждане на референдум. От своя страна дясноцентристката опозиция обяви, че ако кабинетът подаде оставка е готова да се включи в преходно правителство, което да подготви провеждането на предсрочни парламентарни избори и да приеме споразумението, предложено от Европейския съюз.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ