Йорданов: От предложенията за промени в Конституцията най-разумно е въвеждането на мандатност на кметовете

Йорданов: От предложенията за промени в Конституцията най-разумно е въвеждането на мандатност на кметовете

От предложенията за промени в Конституцията най-разумно е въвеждането на мандатност на кметовете. Това е идея на ИТН, която се създаде от разговори с кметове, но ни беше открадната от ПП. Все пак е добре да попадат и разумни идеи сред глупавите предложения на ПП-ДБ. Това заяви в ефира на bTV председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. По думите му, кметовете трябва да имат не повече от три и не по-малко от два мандата.

Йорданов коментира предложението на ПП-ДБ 24 май да стане национален празник. Той предложи, ако управляващите смятат, че са прави - да направят референдум и българите да кажат кога да им е националният празник. 

"Тези, които го предлагат трябва да инициират референдум. Ако им стиска, ако смятат, че са прави, имат възможността много бързо да инициират референдум, тъй като имат необходимото мнозинство и българите да кажат коя да е датата на националния празник. ИТН ще бъдат в следващия парламент и ще върнат отново националния празник на 3 март", допълни Тошко Йорданов. 

Йорданов коментира и идеите за преформатиране на служебния кабинет. "Това е бетониране на едно управление, което да управлява, след като е свалено от власт. Бойко Борисов след три избора да е служебен кабинет, това добре ли щеше да е. Президентът Радев беше супер, когато беше против ГЕРБ, когато се сбутаха с ПП, трябва да променяме функциите на президента, тъй като вече сме на власт, за да може да се закрепим максимално бързо", каза той. 

Според Йорданов "е вредно едно свалено от хората правителство да продължи да управлява и да си подготвя следващите избори". По думите му, ако трябва да се промени нещо, за да не се стига до чести служебни кабинети, това е мажоритарната избирателна система. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ