Организацията, която помага на корпорациите да вършат добрини

Организацията, която помага на корпорациите да вършат добрини

Организацията, която помага на корпорациите да вършат добрини

Обществото на организацията с нестопанска цел B Corporations има мечта. Мечта, в която един ден компаниите ще се съревновават помежду си за това коя ще върши повече добрини за света, пише Goodnet.org.

Обединени от общата си цел да поемат отговорност за совите действия и да бъдат позитивна сила в света, над 1000 компании от целия свят работят заедно, за да преосмислят значението на понятието „успешен“ в бизнеса. Да, всяка организация се опитва да успее в класическия, капиталистически начин – като изкарва пари. Тя обаче го прави със съвест и не се стреми към това на всяка цена.

В B Corps влизат най-различни компании – от модни до производители на обувки, от книги до храни, от големи бизнеси до малки инициативи, от Афганистан до Австралия… Освен поддръжката, която нестопанската организация оказва, членовете могат да се научат как да „Създадат по-добър бизнес“ от B Corp Handbook, да получат помощ при намирането на инвеститори и да си сътрудничат със сходни организации.

Това общество от компании се опитва да прокара и нови закони – най-вече в САЩ – които ще държат бизнесите отговорни за ефекта върху околната среда, икономиката и обществото като цял.

На индивидуално ниво сертификатът на B Carp помага на съзнателните потребители да разпознаят тези организации. По този начин те ще поддържат тези бизнеси, които споделят техните гледни точки за света и в края на краищата – ще внесат позитивна промяна в света.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ