Управление

Лица

|

Откровеност - лесно е да се каже, трудно е да се постигне

Откровеност - лесно е да се каже, трудно е да се постигне

Напишете в Google “прозрачност на пазара” и ще получите над 31 млн. резултата. „Прозрачност на работното място“ ще ви донесе приблизително 6 млн. резултата. Така че със сигурност е много по-лесно да кажем, че нещо е прозрачно отколкото наистина да го направим да изглежда такова.

Прозрачността в начина ни на изказ дава възможност на другите около нас да разберат дали наистина се представяме в истинската си светлина. Тази откровеност може да ни донесе стабилност в отношенията ни един към друг.

Опитът показва, че обратното също е вярно. Ако не сме напълно откровени, другите ще се отнасят към нас с недоверие и ще ни държат на „една ръка разстояние“ от себе си. Оказва се, че прозрачността в отношенията не се постига толкова лесно, колкото изглежда.

На работното място прозрачността и откровеността са много важни. Затова не бива да забравяме, че отивайки на работа, ние носим със себе си цялата негативна енергия, която сме събрали навън. И когато влезем в офиса с целия този негативизъм, се опитваме да се затворим в себе си и да не напрягаме обстановката излишно. Ето тук някъде моментът на прозрачност става трудноизпълним.

Ако се стремим да бъдем по-емоционално и духовно зрели, ще можем да покажем на света истинската си самоличност. Това, което виждате пред огледалото трябва да виждат и хората около вас.

Ако не бъдем искрени и откровени към околните, няма как да бъдем честни и със себе си. Вярвайки в себе си вие ще постигнете пълната хармония, която ви е необходима, за да се чувствате пълноценни навсякъде и по всяко време.

Питър Важда за Management Issues

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ