Борисов: Машинистът е жив, каза, че се е скъсала композицията

Борисов: Машинистът е жив, каза, че се е скъсала композицията

Борисов: Машинистът е жив, каза, че се е скъсала композицията

Машинистът на влаковата композиция, причинила невъобразимата трагедия в Хитрино е дал първи показания, стана ясно от изявление на премиера Борисов, кой то пристигна към 11.00 ч. днес за оглед на местопроизшествието. "Машинистът каза, че част от композията се е откъснала след петия вагон.", заяви Борисов. "Много тежък взрив. Много ранени, има хора с над 90% изгаряния.", допълни той и също сподели опасения, че жертвите със сигурност ще се окажат повече.

Той е наредил евакуация и осигуряване на подслон на всички семейства, останали без дом вследствие на експлозията. По първи данни 40 семейства вече са евакуирани. "Кметът на Шумен е тук, има готовност да се приемат хората, които са без жилище, защото вълната като е минала е поразила парка и три реда сгради.", каза още премиерът 

"Разбира се,  ще помогнем на всички. Разрушенията са такива, че с пари може да ги оправим, но за съжаление загиналите не могат да се върнат". Бяхме с колегите при цистерните. От моя професионален опит мисля, че няма риск цистерните да горят повече, но едната пропуска полипропилен, който не горлив. Не би трябвало да се взривява", коментира премиерът.

Борисов е възложил на спасителните екипи "още веднъж, къща по къща, човек по човек да се търси."

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ