10 сигурни признака, че това приятелство ви трови живота

10 сигурни признака, че това приятелство ви трови живота

10 сигурни признака, че това приятелство ви трови живота

Колкото по-дълго време сте приятел с някого, толкова по-скъп става той за вас. Трудно е да прекъснете връзка със старите си другари, но понякога се налага да си отворите очите и да предприемете някои действия. Ето няколко сигурни признака, че общуването с даден човек ви натоварва и трудно би могло да се определи като двустранно и пълноценно приятелство.

1. Не се радва на вашите успехи.

Много е лесно да допуснеш някого да поплаче на рамото ти и да му съчувстваш, когато е на дъното, изпитвайки вътрешно задоволство, че не си на негово място. Опитайте да се радвате на успехите на приятелите си. Ако човекът срещу вас ви завижда или ви прекъсва, когато искате да му разкажете за постигнатото, то значи със сигурност чувствата му към вас не са искрени.

2. Ревнува ви и ви държи сметка.

Приятелите не са гаджета. Всичко, което ви ограничава и потиска, не е добре за вас. Ако един приятел постоянно ви кара да се чувствате виновни, че излизате с други хора, че не му се обаждате достатъчно често, значи може би проявява собственически чувства към вас, което е вредно за всяка връзка.

3. Чувствате се изтощени, след като сте говорили с този човек.

Ако общуването с някого ви натоварва, то инстинктивно ще го разредите, докато накрая не го преустановите напълно. Никой няма нужда от критик на пълен работен ден в живота си.

4. Имате желание да скриете нещо от този човек.

Ако вашият приятел или приятелка ви карат да се чувствате виновни и понякога умишлено не му казвате всичко или криете нещо от него, то това означава, че не се чувствате свободно с този човек и не сте себе си. Приятелство, в което на някого му се налага да прикрива истината или част от себе си, защото се страхува от реакцията от отсрещната страна, не може да продължи дълго.

5. Обажда ви се по всяко време и настоява да го изслушате.

Ако приятелят или приятелката ви говори само за себе си, без да се интересува от вас, ако ви звъни по всяко време на деня, без да пита какво правите, удобно ли е и т.н., то със сигурност това е част от характера на човека и няма да се промени. Или кажете как се чувствате в прав текст, или правете всичко възможно да прекъснете разговора.

Вижте кои са останалите 5 признака на сайта на Obekti.bg.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ