Малко известни факти за яйцето

Маркетинг
Обновена 11:30ч., 06.10.2016
Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най-универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта. Освен, че е универсален продукт, то е и много полезно за консумация, но и за външно приложение. Съдържа етерични протеини и е свързващо вещество в много рецепти.
Следват няколко малко известни факти за яйцето, представени от foodpanda:
- Жълтъците съдържат В-комплекс, който е много полезен за мозъчните ни клетки.
- Яйцата се проверяват за дефекти, чрез поставяне на ярка светлина. Това се нарича просветляване.
- Може да разберете дали едно яйце е добре сварено като го завъртите. Ако се върти без колебание то е твърдо сварено.
- Белтъците показват дали яйцето е прясно. Ако при пържене, белтъкът остане наситено бял, значи е по- старо.
- Яйцата помагат при махмурлук и премахват токсините.
- Съдържат витамини А, В12, D, рибофлавин, фолат, фосфор и хлор.
- Китай произвежда 40% от яйцата в света.
- Цветът на жълтъка зависи от това какво са яли кокошките.
- Яйцата не са само бели и кафяви. Някои от тях са сини, червено-кафяви и дори на петна.
- Една кокошка може да снесе до около 170 яйца на година.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.