Български кино хитове превземат Ню Йорк

Български кино хитове превземат Ню Йорк

Български кино хитове превземат Ню Йорк

Сериалът на Българска национална телевизия „Под прикритие” ще бъде представен на осмия фестивал на българското кино в Ню Йорк – „Sofia Independent Film Festival”. Той ще се проведе от 21 до 25 февруари в киното на Робърт Де Ниро „Tribeca Cinemas” в Манхатън. В тазгодишното издание на фестивала за първи път ще бъде отделено специално внимание на телевизионните постижения в областта на сериалите със специалната прожекция на два епизода от „Под прикритие”. В програмата на фестивала са включени и други български филми, продуцирани от телевизията. Това са „Островът” с режисьор Камен Калев, „Подслон” с режисьор Драгомир Шолев, „Стъпки в пясъка” с режисьор Ивайло Христов, „TILT” с режисьор Виктор Чучков, „Кецове” с режисьор Иван Владимиров и Валери Йорданов, „№1” с режисьор Атанас Христосков.

Последният бе представен преди седмица в конкурсната програма на Международен фестивал за аудио-визуални програми FIPA, в Биариц, Франция. Режисьорът Атанас Христосков сподели, че за БНТ и него самия е огромен успех, че лентата е „дефилирала” на толкова сериозна сцена. „№1” е единственият български игрален филм, който участва в селекцията сред общо над 1700 продукции подали заявка за участие в 6 категории.

Филмът бе прожектиран в зала пред 2000 души публика, заедно с продукции наградени със „Златна палма” и наградата Оскар. В рамките на фестивала FIPA всяка година се провежда и голям пазар за избрана качествена телевизионна продукция – FIPATEL market. Миналата година за участие в него бе избран хитовия сериал на БНТ „Под прикритие”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ