Дева Мария с тест за бременност в плакат на църква в Нова Зеландия

Дева Мария с тест за бременност в плакат на църква в Нова Зеландия

Дева Мария с тест за бременност в плакат на църква в Нова Зеландия

Църквата „Св. Матей” в новозенландския град Оукланд шокира последователите си и всички местни граждани като разпространи рождественски плакат на който Дева Мария е изобразена с тест за бременност. Църквата сама се похвали за меко казаното странно криейтив решение на сайта си.

На плаката се вижда бъдещата майка на Исус Христос, която държи в едната си ръка тест за бременност, а с другата прикрива устата си в жест на удивление.

„Време е да обърнем гръб на сантименталностите и баналностите”, обясняват от църквата идейната концепция на плаката. В текста, описващ мотивите за изображението се казва още, че така църквата иска да пресъздаде реалността на предстоящите празнични събития: "Рождеството е нещо реално. В него има истинска бременност, с истинска майка и истинско бебе. То е символ на истинските емоции, мъжество и надежда”, пише още духовенството на Оукланд.

В съобщението на сайта също така се обяснява, че много млади жени преживяват съдбата на Дева Мария в реалния живот: "Мария не е била омъжена, била е млада и бедна. Бременността е трябвало да промени целият й живот. И разбира се, тя не е била нито първата, нито последната жена, изпаднала в подобна ситуация."

Оценките във форума на църковния сайт под смущаващото изображение са силно поляризирани: едни казват, че това е кощунство, което надхвърля всякакви граници, а други са на мнение, че хората трябва да се научат да приемат такива неща с необходимата доза чувство за хумор.

Това не е първата провокационна кампания на църквата „Св. Матей” в Оукланд. През 2009 г. тя скандализира обществото с плакат, на който Дева Мария и Йосиф бяха изобразени в постелята под слогана:: "Бедни Йосифе, не е лесно да бъдеш след Господ...”

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ