Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Най-скъпите коли в света: Koenigsegg Agera R

Koenigsegg Agera беше най-добрият представител на суперколите на Koenigsegg, от които имахме представител на 10 позиция. Но вече не - той е детрониран от Agera R, който беше представен на автомобилното изложение в Женева тази година. Дръжте се здраво, защото автомобилът пристига на 3. позиция в класацията „Най-скъпите коли в света“ с цена от 1 600 000 долара.

Кралското семейство на Оман вече знае това, защото си го купи още преди той да направи световния си дебют в Женева. Agera R има тяло, изработено от карбонов монокок. Той е много силен и лек. В добавка са VGR колела, които помагат за максималното увеличение на общата низходяща сила, генерирана от спортния автомобил.

Колата като цяло е изработена от изключително висококачествени материали. Agera R разполага с 5-литров, 8 цилиндров мощен двигател и умопомрачителните 1115 к.с., много по-мощен от двигателя с 910 к.с. на Agera. Той също така използва 7-степенна трансмисия с два съединителя. Представете си какво се случва, когато се отприщва цялата тази сила на пистата.

Agera R се рекламира като супер автомобил, който най-сетне може да детронира Veyron Super Sport, като най-бързият сериен автомобил на планетата. И това е въпреки факта, че на двигателя му е със 100 к.с. по-малко мощен от Super Sport. Предимството на Agera R обаче е, че е много по-лек.

Вижте на какво е способен този звяр:

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ