Снимка на ленивец разсмя мрежата

Снимка на ленивец разсмя мрежата

Снимка на ленивец разсмя мрежата

Човек може да преживее всякакви необикновени срещи, когато е на път. Пътниците по време на обиколка в Коста Рика обаче без съмнение ще запомнят момента, в който са споделили пространството в автобуса с ленивец, разказва „Дейли Мейл”.

Странното животно със смешен вид е било щракнато в необичайна поза на пътеката в превозното средство. Сега снимката с него предизвиква усмивки в мрежата. Фотографката Сузи Естерас е успяла да улови кадър с кафявото създание с три пръста, което е от женски пол.

„Снимах ленивци в резервата за ленивци Авиариос, когато получихме вест за ново пристигане. За наша изненада новият гост дойде с автобус”, обяснява тя. Туристи са открили женския ленивец да лежи на земята неподвижно и видимо болен, в гора близо до резервата. Опитали да го качат на клон, но животното нямало сили да се задържи. Тогава предложили да го закарат в парка със специална грижа за такива като него, и го взели в автобуса.

Ленивците са забавни животни, които често  предизвикват любопитство и умиление с вида си. Те са бавноподвижни дървесни бозайници, които живеят в тропичните гори на Централна и Южна Америка. Прекарват по-голямата част от живота си в сън - спят по 15-18 часа на ден. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ